Hjem - Lions Glostrup

Menu

Nyhed

Lions Club Glostrup støtter kampen mod kræft

Lions Club Glostrup støtter vaccineprojekt mod kræft
Lions Prisen på 500.000 kr. gives i år til lektor Ralf Agger, Laboratorie for Immunologi og Canserbiologi, Aalborg Universitets center, der bl.a. forsker i dendritiske celler og tumor immunologi. Ph.D cand scient, Ralf Agger har udviklet en meget kraftig immunstimulerende vaccine mod kræft. Man er klar til at lave forsøg på mus og senere på humane celler.
Ralf Agger modtog prisen på Lions Danmarks årsmøde i Sønderborg efter indstilling af Lions Hvetbo.  Prisen gives til at videreudvikle vaccinen til beskyttelse mod kræft og som behandling af kræft. Vaccinen skal afprøves på mus og i cellekulturer. Målet er naturligvis at videreudvikle vaccinen til brug for mennesker.
Lions Prisen opstår gennem frivillige indbetalinger fra landets Lions klubber. Således har Lions Club Glostrup også været med til at støtte prisen. Lions Prisen har de senere år ligget i omegnen af 500.000 kr. Prisen formål er bl.a. forskning og udvikling inden for sundhed mv.

Et projekt, der er værd at støtte
I Lions Club Glostrup er vi glade for, at Lions Prisen netop blev tildelt dette kræft- projekt. Lions Prisen skal gå til forskning og udvikling af projekter til gavn for mennesker. Derfor er vi også rigtig glade for at kunne støtte et dansk projekt inden for kræft og immunteknologi – et område, der er rigtig megen fokus på i hele verden. Ender Ralf Aggers projekt med en kræftvaccine, der kan redde mange menneskeliv fra kræftdøden, så er vores Lions Pris på de 500. 000 kr. givet godt ud.

Også lidt om grøn stær
På årsmødet var der i øvrigt også indlæg om grøn stær, en sygdom som kan give svære synshandicaps. Lions Prisen gik nemlig sidste år til prof. Miriam Kolko, der leder et forskningsteam inden for grøn stær diagnosticering. Årsmødedeltagerne fik en kort gennemgang af det forskningsarbejde, Lions Prisen har bidraget til.

Få yderligere oplysninger om årets Lions Pris hos Peter Møller på mobil 4037 2043 eller expotrain ved post prik com eller Ralf Agger på agger ved hst.aau prik dk, Aalborg Universitetshospital, Laboratorie for Immunilogi og cancerbiologi.


Følg Lions